tiistai 29. syyskuuta 2015

Projektin toinen vuosi käynnistyy


Pietarsaaren lukion Erasmus+ -projektin toinen toimintavuosi on käynnistynyt syksyn mittaan hitaasti mutta varmasti. Vielä tämän vuoden aikana kaksi ryhmää makustaa yhteistökouluumme Barceolonaan. Koulu nimeltä Jesuites Bellvitage Centro de Estudios Joan XXII on jesuiittakoulu, joka vastaa suomalaista yhtenäiskoulua: nuorimmat oppilaat ovat pieniä lapsia ja vanhimmat jo täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

Tällä hetkellä lehtorit Elina Sandell ja Tiina Stara valmistautuvat matkustamaan Suomen mittakaavassa varsin kesäiseen Espanjaan. Kokoontumisen aikana suunnitellaan marraskuussa tapahtuvaa opiskelijavierailua, jolloin aiheena on yrittäjyys, innovatiivisuus ja luovuus. Koulustamme matkaan lähtee tuolloin neljä opiskelijaa ja opettaja. Lisäksi yksi opettaja lähtee samaan aikaan suorittamaan job shadowing -rupeamaa samaiseen oppilaitokseen.

Tammikuussa on Pietarsaaren lukion vuoro toimia isäntäkouluna. Saamme silloin vieraaksemme noin 24 opiskelijaa ja 20 opettajaa. Suomen vierailua kuulemma odotetaan jo kovasti, ja yhteistyökouluissa niin opiskelijoiden kuin opettajien parissa on menossa kova kisa siitä, kuka pääsee tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja kokemaan tammikuun pakkaset ja lumen! - Oman projektiviikkomme suunnitteluun käymme heti syysloman jälkeen, jotta saamme tarjottua vieraillemme unohtumattoman elämyksen Suomen talvessa.



Olemme koonneet Barcelonaan viemisinä esimerkiksi ohjeet siitä, kuinka saapua Pietarsaareen ja miten pukeutua kunnon pakkasiin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti