perjantai 22. tammikuuta 2016

Torstai ja viimeinen työpäivä

Torstai alkoi iloisesti kulttuuristen päivänavausten parissa. Esimerkiksi Itävallan opiskelijat pitävät tietokilpailun maastaan ja kulttuuristaan, tanskalaiset opettivat meitä sanomaan suomalaiseen makuun mahdottomilta tuntuvia sanoja ja espanjalaiset esittelivät katalonialaisen ihmispyramidin - ja havainnollistivat sen! Me suomalaiset esitimme draaman siitä, millaista on seistä Suomessa bussipysäkillä. Sanoja ei näytelmässämme tuhlattu!


Torstai tiivisti viikon työrupeaman: opiskelijat tekivät projektityönsä loppuun ja lopuksi esittelivät keksimänsä ratkaisut ekologisiin ongelmiin. Käsitellyiksi tulivat niin ilmansaasteet, ruokahävikki kuin hiilidioksidipäästötkin.
Iltapäivällä jatkui kestävän kehityksen kultturillinen osio: niin opiskelijat kuin opettajat marssivat pulkkamäkeen Lockenbergille. Nauru raikasi ja lumi pöllysi, kun seitsemän maan nuoret ja vähän vanhemmatkin laskivat yhdessä pulkilla ja liukureilla!Illalla oli vuorossa jäähyväisjuhla, suomalainen illanvietto. Ohjelmassa oli porojuoksua, musiikkitietokilpailu, musiikkiesityksiä ja  - kaiken huipuksi - joulupukin vierailu. Tanskalainen opettaja tokaisikin, että hänen lapsuuden haaveensa viimein toteutui: hän taasi joulupukin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti