keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Wienin valmisteleva kokous 3.-7.10.2016Pietarsaaren lukion opettajat Tiina Stara ja Tytti Lehtola osallistuivat lokakuussa Wienissä järjestettyyn projektimaiden opettajien tapaamiseen. Projektin loppusuora häämöttää, mutta vielä on työtä tehtävänä. Wienin kokoontumisen tarkoituksena oli paitsi Heustadelgasse Schuleen tutustuminen, myös marraskuussa tapahtuvan oppilaiden kokoontumisen suunnittelu.

Marraskuun kokoontumisen teema on erilaisuus (Diversity). Tätä teemaa työstettiin ja suunnitelmien pohjalta laadittiin kokoontumisviikon ohjelma. Oman koulumme opettaja, Anna-Maija Lyyra, tulee omassa osuudessaan toteuttamaan erilaisuuteen liittyviä ryhmätehtäviä.

Heustadelgassen koulu järjesti osallistujille monipuolista ohjelmaa sekä koulussa että sen ulkopuolella. Koulun ohjelma painottui uusien digitaalisten apuvälineiden käytön opetteluun ja opiskelijoiden tapaamisen suunnitteluun. Koulukierroksella esiteltiin monipuoliset, modernit ja avarat tilat. Erityisesti lasiseinäinen kirjasto ja kellarissa sijaitseva liikuntasali, johon pystyi kurkistamaan toisen kerroksen ikkunoista, jäivät mieleen.

Isännät olivat varautuneet tuloomme tarjoamalla myös koulun ulkopuolisia elämyksiä. Dialog in Dunkel (Dialogi pimeässä) -kierroksella osallistujat pääsivät kokemaan näkövammaisten maailman. Kierros tapahtui maan alla olevassa keskuksessa, jossa sokeat henkilöt opastivat näkeviä täydellisessä pimeydessä. Kokemus oli vaikuttava. Samaa voi sanoa Grinzingin luontoreitistä, joka vie kulkijat satumaista polkua pitkin kukkulan huipulle, josta Wienin kaupunki avautuu katselijan eteen.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, minkälainen opiskelijoiden tapaaminen tulee käytännössä olemaan ja minkälaiseksi projektin loppuosa muodostuu.Tytti Lehtola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti