torstai 1. joulukuuta 2016

Stereotypioita ja shoppailua

Keskiviikkona kouluun mentiin 8:15 niinkuin lähes kaikkina muinakin aamuina (eli ihan liian aikaisin). Ensimmäisenä oli ohjelmassa italialaisten suunnittelema 'warm-up' joka siis oli Macarena-tanssi, jota sitten yhdessä yritettiin tanssia. Sen jälkeen jatkoimme vaan eilisiä keskenjääneitä projekteja joitten keskeisenä aiheena olivat stereotypiat eri maista. Meidät oltiin jo eilen jaettu ryhmiin joissa piti pohtia tiettyyn maahan liittyviä stereotypioita, esim Italia & pizza, Suomi & sauna. Tehtiin niitä italialaisten iPadeilla joissa kieli oli tietenkin italia eli kukaan ei ymmärtänyt niistä mitään, mutta meni ihan hyvin silti.

Samanlaiset harjoitukset jatkuivat pitkin päivää, keskusteltiin yhdessä stereotypioista ja esitettiin kysymyksiä muitten maitten edustajille jotta saataisiin tietää onko samanlaisia stereotypioita muissakin maissa. Saimme (eli jouduimme) myös esittämään tiistaina opettelemamme Erittäin Kauniin Laulun koulun oppilaille (jotka metelöivät ja riehuivat koko Kauniin Esityksen ajan). Laulu oli siis mix-up Jaakko kullasta ja Euroopan hymnistä ja sen sanat olivat sekoitus 7 eri kielestä. Kaunista oli kuten kuvitella saattaa.

Ruokana oli ihan tajuttoman hyviä cheese fingersejä, ikään kun kalapuikkoja paitsi kalan sijaan oli juustoa ja jotain perunaa. Tämä tosin oli vegetaarinen vaihtoehto, ja sitä sai ottaa vain ne jotka olivat valinneet sen tälle päivälle (meidän piti jo Suomessa  etukäteen valita mitä ruokaa minäkin päivänä syömme). Kävi kuitenkin niin että koska ns. 'oikeana ruokana' oli jotain ihme keittoa niin kaikki halusivat vege vaihtoehtoa jolloin vegeä ei riittänyt niille jotka oikeasti olivat vegetaristeja :( Keittäjät kuitenkin lopulta vetivät jostain esiin lisää niitä eli crisis averted. Ruokailusta btw: me suomalaiset olemme aina ihan kuoleman kielissä kun lounas on vasta kello 12 - suomen aikaan siis 13, ja olemme tottuneet syömään jo 11. Rip me.

Cheese fingers juttuja! 'Salaattina' oli punajuuriraastetta, joka ihmetytti monia ulkomaalaisia. Ruoan kanssa saa jokapäivä ottaa jälkiruoan (joka voi olla esim mandariini, suklaavanukas tai leipä) mutta kuten kuvasta saattaa tarkkasilmäisenä nähdä, huijasimme systeemiä ja otimme useamman jälkiruoan.


Iltapäivällä meillä oli flashmob tanssin harjoittelua, ja vaikka kaikki etukäteen salaa marisivat (myös me) ja stressasivat ajatusta jostain random tanssista, osoittautui se paljon kivemmaksi kuin oletettiin. Tanssia opetti itävaltalainen latinan & kemian opettaja joka osasi hommansa hyvin ja kappale jonka tahtiin tanssittiin oli Madagascar -leffasta tuttu 'I like to move it' tms.

Senjälkeen pääsimmekin vapauteen vapaa-ajan viettoon, mikä oli mukavaa vaihtelua tiistain 14 tauottoman tunnin tappopäivästä ja lähdimme isolla porukalla shoppailemaan. Porukka kyllä karisi matkan varrella ja lopulta jäljellä oli vain minä, Aleksi, Iida & Iidan host Kathi. Kävimme Vapianossa syömässä (oli älyttömän hyvää ruokaa) ja supermarketissa ihailemassa ulkomaalaisia tuotteita (on niin cool kun kaikki on ihan erilaista) ja ostamassa tuliaisia (eli toisin sanoen itsellemme karkkia ja suklaata).


Vaaapiiiaaanooooo

Yksi monista joulutoreista jossa kävimme ja taustalla 'town hall'

Me ja Iidan host Kathi <3
- Myös väsynyt Lettis


Ps. Kuvien saaminen tänne blogiin on ollut semmoinen työmaa että HUHHUH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti