sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Perjantai 10.3: Projektin viimeistelyä

Perjantai oli viimeinen varsinainen kokoontumispäivä, johon saavuttiin hyvin levänneinä eilisen pitkän retkipäivän jälkeen. Aamulla Espanjan tiimi piti lämmittelyn, jossa pohdittiin mitkä asiat ovat elämässä oikeasti tärkeitä.

Lämmittelyn jälkeen kansainväliset työryhmät viimeistelivät ksenofobiaa käsittelevät projektityönsä. Työt myös esiteltiin sekä muille projektioppilaille, että koko koululle. Yksi ryhmä teki videon stereotypioista, toinen ryhmä julisteen ja haastatteluja sekä kolmas ryhmä tutki ihmisten kokemuksia syrjinnästä. Kansainvälisissä ryhmissä työskentely sujui hyvin kunhan oma ryhmä tuli tutuksi, ja jokaisen työpanosta tarvittiin. Tapaamisessa käsitellyn Public achievement -metodin tarkoituksena oli nimenomaan opiskelijoiden omien ideoiden ja aktiivisuuden korostaminen opettajien toimiessa pääasiassa suuntaviivojen antajana ja ohjaajana.
Perjantain lounas koululla oli poikkeuksellisesti lämmin. Tarjolla oli paikallista herkkua, pirogia, eli esim. omenalla, verimakkaralla tai kaalilla sekä hieman tunnistamattomaksi jääneillä täytteillä täytettyä pastaa. Suomalaisten ruokahalu oli jo tutuksi tulleeseen tapaan kohdallaan.


Illalla kaikki opettajat kokoontuivat hotelliin viimeiselle yhteiselle illalliselle ja hyvästit jätettiin jo illalla koska "team Finland" lähti matkaan 7:00. Opiskelijat taas kokoontuivat yhteen isäntäperheiden kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti