tiistai 7. maaliskuuta 2017

Ensimmäinen päivä Puolassa

Sunnuntain koko päivän matkustamisen jälkeen silmät olivat painua väkisin kiinni ja nukkumaan yritettiin päästä mahdollisimman nopeasti. Ennen sitä ehdimme kuitenkin jo käydä tutustumassa vähän kaupunkiin, sekä muutamiin muihin oppilaisiin.
 Maanantaiaamuun herättiinkin taas hyvin levänneenä ja paljon virkeämpänä. Kaikkien opiskelijoiden saavuttua koululle meidät toivotettiin tervetulleiksi, jonka jälkeen lähdettiin jo tutustumaan toisiimme muutaman hauskan leikin parissa. Jokainen maa oli saanut ennakkotehtäväksi tehdä video, esitelmä tai jotain muuta aiheesta "xenofobia" (omassa maassasi). Ilmeiden, naurujen ja myöhemmin kuultujen kehujen takia voi päätellä, että videostamme pidettiin.
Lähdimme kävellen syömään n. klo 13.00 missä vierähtikin tovi. Noin suurta porukkaa ei hetkessä ruokita, ei varsinkaan jos joukossa on suomalaisia, joille tuohon aikaan ensimmäisen lämpimän ruuan  syöminen ei kotona tulisi kuuloonkaan. Alkuruuan, pääruuan ja herkullisen jälkiruuan jälkeen lähdimme melkein heti kaupunkikierrokselle kävellen. Tuttuun tapaan suomalaiset pysähtyivätkin ensimmäisinä syömään välipalaa.
Kilometrien kävely alkoi tuntumaan puuduttavalta, mutta matkalla tuli mietittyä todella paljon, kuinka hyvin asiat oikeasti ovat suomessa. Mahtavien kirkkojen ja värikkäiden vanhojen rakennusten mukaan mahtuu myös huonossa kunnossa olevia, ränsistyviä, likaisia ja epähygieenisiä asuinalueita. Kulkukoiria, sekä muita eläimiä kadulla liikkuu paljon. Suomalaisten silmiin aivan liikaa, koska suomessa ei juuri vapaana olevia eläimiä näy. Parin tunnin kävelyreissu köyhässä pikkukaupungissa sai miettimään asioita uudelta kantilta. Asioita suomessa, joita voimme pitää itsestäänselvyytenä, osaa nyt arvostaa paljon paremmin. Lista asioista, joita matkan jälkeen arvostamme uudella tavalla voisi jatkua loputtomiin. Puolassa on myös paljon kaunista nähtävää, sekä ihania ihmisiä. 
Illalla nuoret lähtivät vielä kaupungille yhdessä. Tutustuminen tapahtuikin melkein huomaamatta ja nyt keskustelua syntyy varmasti paljon enemmän. Toivotaan että suomalaisten nälkä hellittää ja matka jatkuisi yhtä hyvin kuin alkoikin!

-Mila


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti